JU 'Ekologija i bezbjednost': Obilazak sela Orašje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

JU 'Ekologija i bezbjednost': Obilazak sela Orašje

Izvor: JU Ekologija i bezbjednost | Datum:22.03.2018.

Ekipa Civilne zaštite u sklopu Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost” Trebinje danas je obišla selo Orašje u donjem dijelu Popova Polja i posjetila stanovnike ovoga sela. 

Zbog povećanog protoka rijeke Trebišnjice, do ovog sela se ne može doći uobičajenim putem jer je poplavljen, već se selu prilazi obilaznim putem kroz polje, preko mjesta Ravno i Čavaš.

Ovom prilikom pripadnici službe Civilne zaštite razgovarali su sa mještanima sela o trenutnoj situaciji i eventualnim potrebama koje imaju kako bi im se moglo pomoći, a izvršeno je i detaljnije izviđanje tog dijela terena uz rijeku kako bi se na vrijeme predvidjelo moguće dodatno izlijevanje vode.

U ovoj javnoj ustanovi napominju da slučaju kritične situacije, ili ugroženosti ljudi ili imovine svi građani mogu pozivom na broj 121 preko Operativnog centra prijaviti potrebu za pomoć a centar će zavisno od potrebe odmah obavjestiti dežurne ekipe za intervencije ili druge nadležne službe.

U narednom periodu, pripadnici ove ustanove u sklopu službe Civilne zaštite, kako kažu, biće u stalnoj pripravnosti i vršiće nadgledanje i praćenje stanja na terenu sve dok traje stanje povećanog rizika od poplava.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: