Izdato 9 418 prekršajnih naloga vozačima i pješacima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Izdato 9 418 prekršajnih naloga vozačima i pješacima

Izvor: Srna | Datum:23.03.2018.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, u okviru akcije "Odnos vozač–pješak", izdali su ukupno 9.418 prekršajnih naloga, odnosno sankcionisali su 7.799 vozača i 1.619 pješaka.

Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, 5.978 je sankcionisano zbog nepoštovanja obaveze prema pješacima, a 1.821 zbog nepropisnog parkiranja na površinama namijenjenim za kretanje pješaka. 

Kada je riječ o pješacima, oko 62 odsto prekršajnih naloga, odnosno 1.003 je uručeno zbog korištenja mobilnog telefona ili slušalica u oba uva za vrijeme kretanja kolovozom, te zbog prelaska puta mimo obilježenih pješačkih prelaza. 

Zbog prelaska ulice za vrijeme crvenog svjetla za pješake, uručeno je 189 prekršajnih naloga, dok je zbog kretanja po kolovozu pod dejstvom alkohola ili opojnih sredstava sankcionisano 15 pješaka. 

Akcija "Odnos vozač–pješak" trajala je od 5. do 9. marta, a iz MUP-a Srpske poručuju da će i u narednom periodu sprovoditi pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na odnos vozača i pješaka. 

Iz MUP-a pozivaju učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske i podzakonske propise.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: