I Trebinje gasi svjetla za planetu Zemlju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

I Trebinje gasi svjetla za planetu Zemlju

Izvor: Herceg TV | Datum:23.03.2018.

WWF - svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, 12. godinu zaredom u cijelome svijetu organizuje „Sat za planet Zemlju“. Inicijativa podrazumijeva da domaćinstva i preduzeća, svi građani svijeta, 24. marta u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat sa ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima uopšteno.

Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva miliona domaćinstava učestvovalo u „Satu za planetu Zemlju“, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu.

Prošle godine u akciji je učestvovalo više od 7 000 gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta, sa stotinama miliona učesnika na svih sedam kontinenata.

Bosna i Hercegovina je jedna od njih - proteklih godina su svjetla ugašena u više od 20 gradova.

Trebinje će i ove godine podržati akciju „Sat za našu planetu“ sa ciljem da se podstaknu ljudi da troše manje resursa kako bi se ublazile klimatske promjene i smanjila emisija zagađujućih gasova, a istovremeno povećala energetska efikasnost.

Tokom akcije, u vremenu od 20:30 do 21:30, biće isključena javna rasvjeta na Crkvini, šetalištu od Kamenog do Željezničkog mosta.

Iz Odjeljenja za stambeno- komunalne poslove Grada Trebinja pozivaju građane da se pridruže simboličnom jednočasovnom isključenju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: