Nevesinje: U Zovom Dolu niče moderan most | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: U Zovom Dolu niče moderan most

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:27.03.2018.

Izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke u Zovom Dolu odlično napreduje i po svemu sudeći ugovoreni rokovi biće ispoštovani.

Vrijedni neimari i pored loših vremenskih prilika ulažu mnogo truda kako bi ovo moderno zdanje što prije bilo u funkciji. Među njima je i dosta mještana Zovog Dola koji će se svojim potomcima moći pohvaliti da su gradili neraskidivu vezu između generacija i vremena.

Obrisi nove građevine su sve vidljiviji, pa je i interesovanje putnika namjernika veće. Zastaju, fotografišu se, razgovaraju sa graditeljima... Pričaju i o starom drvenom mostu koji je otišao u istoriju kao simbol iščezlog vremena kada se drugačije živjelo i gradilo.

Građevinsko zdanje dužine 33 metra na moderan način će riješiti višedecenijski bezbjednosni problem u saobraćaju. Novi most poseban značaj dobiće i u okviru projekta „Gornji horizonti“ i izgradnji objekata za potrebe HE „Dabar“.

Podjećamo, izgradnja mosta počela je u novembru prošle godine. Investitor projekta vrijednog 450.000 KM je JP „Putevi RS“, a radove izvodi Konzorcijum HP Investing – Nevesinjeputevi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: