Višegrad: Potpisani ugovori sa 102 nova studenta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višegrad: Potpisani ugovori sa 102 nova studenta

Izvor: Srna | Datum:27.03.2018.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisao je  ugovore sa 102 nova studenta, koji su putem javnog konkursa ostvarili pravo na stipendije iz budžeta opštine, za šta će biti izdvojeno oko 150.000 KM.

„Osim ovih, imamo još 40 studenata koji su ostvarili pravo na stipendiranje iz ranijih godina studija. Ove godine smo izdvojili rekordna sredstva za tu namjenu“, rekao je Đurević.

On očekuje da će se dio studenata nakon završenog školovanja vratiti u Višegrad, a opština će, kako je rekao, nastojati da im omogući pripravnički staž i radna mjesta.

Đurević navodi i druge vidove podrške koju ova opština pruža izdvajajući sredstva za povećanje nataliteta, za sport, boračke kategorije, poljoprivredu.

„Opština Višegrad je jedna od vodećih opština po visini izdvajanja za ove kategorije u Republici Srpskoj“, naglasio je Đurević.

Student Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Darko Nikolić i njegova koleginica sa Visokoposlovno tehničke škole, na odsjeku za turizam u Užicu Milica Papić zahvalili su opštini, navodeći da će im stipendija mnogo značiti za školovanje.

Student Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Teodora Kesić, koja prvi put prima stipendiju, kaže da joj je drago što je svojim radom uspjela da obezbijedi stipendiju.

Na konkurs za dodjelu stipendija prijavila su se 124 studenta, od kojih 18 studenata nije imalo kompletnu dokumentaciju ili nije ispunjavalo opšte uslove konkursa, a četiri studenta odrekla su se naknadno opštinske stipendije u korist stipendije Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je naknadom dopunom Odluke Skupštine opštine Višegrad dodijelio stipendiju svim studentima koji su ispunjavali uslove, ali nisu ostvarili pravo na stipendiju.

Na osnovu toga, deset mjeseci će 67 studenata dobijati stipendiju u iznosu od 120 KM, a 35 studenata od 50 KM.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: