Prijem kod ambasadora Ruske Federacije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prijem kod ambasadora Ruske Federacije

Izvor: Herceg RTV | Foto: Herceg RTV | Datum:12.06.2015.

Juče je Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov u 18:00 časova u hotelu EVROPA u Sarajevu, organizovao prijem povodom DANA RUSIJE. Da podsjetimo: 12. Juna 1990.godine je usvojena deklaracija o državnom suverenitetu Rusije.

Prijemu su prisustvovali: predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, ambasadori iz drugih zemalja u BiH, ljudi iz političkog, kulturnog i privrednog života BiH. Iz Hercegovine su, između ostalih, bili prisutni nekolicina sveštenika Srpske Pravoslavne Crkve i članova SPKD ''Prosvjeta'' OO Gacko.

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov je u svom govoru, nakon pozdravnih riječi, još naveo i sledeće: ''Rusiju na Balkanu u cjelini, a posebno u BiH ne treba predstavljati. Prošli smo zajedno kroz mnogo. Preživjeli smo teške i tragične stranice naše zajedničke istorije, pomažući jedni drugima. Bosna i Hercegovina je izuzetno važan dio slovenskog svijeta evropski globalne civilizacije. Njena etnička i duhovna raznovrsnost obogaćuje sve nas. Nažalost, trenutno ovde, ne ide sve glatko. Ipak smo ubijeđeni da narodi BiH mogu samostalno rješavati aktuelne probleme i zadatke''.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: