Raste interesovanje pacijenata za nevesinjsku bolnicu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Raste interesovanje pacijenata za nevesinjsku bolnicu

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:14.06.2015.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić obišao je pacijente koji su juče u nevesinjskoj Opštoj bolnici podvrnuti komplikovanim operacijama jednjaka. Hirurške zahvate obavio je eminentni hirurg iz Beograda Predrag Peško sa svojim timom iz beogradskog Kliničkog centra i uz asistenciju ljekara i stručnog osoblja nevesinjske bolnice. Pacijenti iz Sarajeva i Banjaluke uspješno se oporavljaju.

Prije mjesec  dana dr Peško je uradio prvu operaciju jednjaka u Republici Srpskoj i od tada je  poraslo interesovanje  za novu nevesinjsku bolnicu.

Ministar Dragan Bogdanić smatra da bi ovu zdravstvenu ustanovu trebalo registrovati  kao specijalnu bolnicu za bolesti digestivnog sistema što bi bio napredak za čitav zdravstveni sistem Republike Srpske. On je rekao da će se napraviti ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS tako  da svi pacijenti koji su do sada išli u Srbiju kako bi uradili ove složene operacije, to mogu obaviti u Nevesinju.

  - Doktor Peško i njegov tim su voljni da edukuju i domaće ljekare i pomognu da nova nevesinjska bolnica postane prepoznatljiva po liječenju bolesti digestivnog sistema – istakao je Bogdanić.

Doktor Peško je rekao da su uslovi za rad u nevesinjskoj bolnici savršeni i da je stručno i pomoćno osoblje  odlično obučeno. On je potvrdio da će sa svojim timom dolaziti u Nevesinje zavisno od potrebe pacijenata.

 – Već smo uradili tri složene operacije jednjaka i nekoliko laporoskopskih operacija na jetri i  žučnoj kesi. Postepeno ćemo uvoditi i druge  vrste hirurških intervencija – istakao je Peško.

Usluge nevesinjske bolnice biće ponuđene i kantonalnim fondovima zdravstvenog osiguranja u Fedaciji BiH. U ovoj ustanovi se trenutno uspješno oporavlja jedan pacijent iz federalnog Sarajeva što je potvrda da postoji povjerenje u stručan i odgovoran rad nevesinjske bolnice.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: