'Jedna marka - jedna ekskurzija' - Srednjoškolci u humanitarnoj akciji | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

'Jedna marka - jedna ekskurzija' - Srednjoškolci u humanitarnoj akciji

Izvor: atv | Datum:02.04.2018.

Srednjoškolci sa Sokoca pomogli su prethodnih dana drugarima koji nisu bili u mogućnosti da otputuju na đačku ekskurziju.


Humanost na djelu pokazali su učenici SŠC “Vasilije Ostroški” koji su organizovali turnir u malom fudbalu i košarkašku utakmicu humanitarnog karaktera.

Dvanaest ekipa u malom fudbalu i trinaest u basketu igrali su humanitarne utakmice uz pomoć kojih je prikupljeno ukupno 1125 KM. Uz to, neki od ovdašnjih privatnika pomogli su nam i podržali nas finansijski i u to ime im se nesebično zahvaljujemo”, kaže jedan od organizatora, Igor Šuka.
“Cilj nam je bio da iz ovog grada potekne jedna krajnje afirmativna informacija, da u ovom sveopštem otuđenju pokažemo da u našem malom Sokocu postoje mali, a tako humani ljudi. Da smo mi ipak upućeni jedni na druge” dodao je Šuka.
Sva prikupljena sredstva namijenjena su za pomoć učenicima čiji roditelji nisu u mogućnosti da finansiraju njihov odlazak na ekskurziju.
Plemenitu ideju sokolačkih đaka podržali su i pojedini privatnici sa područja opštine, bez čije finansijske pomoći, kako su istakli organizatori i učesnici, ova akcija ne bi bila moguća. Pomogli su, navode organizatori, štampanjem majica za učenike i kotizacijom u iznosu od 50 KM, ali su i počastili sve učesnike.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: