Nevesinje: Voda sa Udbine stiže u sela Ranikuće i Drežanj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Voda sa Udbine stiže u sela Ranikuće i Drežanj

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:04.04.2018.

U okviru izgradnje vodovodnog sistema Udbina – Nevesinje na glavni transportni cjevovod biće priključena i gravitirajuća sela Ranikuće i Drežanj. Ranije su vodu sa Udbine dobili svi zaseoci u Zovom Dolu i više naseljenih mjesta u Biogradu, što je značajno popravilo uslove života stanovništva na ovom ruralnom području.

Mještani Ranikuća su već prilikom trasiranja vodovoda prema Vojinama i Nevesinju bez naknade ustupili svoje zemljišne posjede, uz obrazloženje da se radi o važnom projektu za kompletnu opštinu Nevesinje.

U znak dobre saradnje investitori – HET i HE „Dabar“ za ovo selo obezbijedili su besplatan priključak na glavni transportni cjevovod. Pored toga, rukovodilac Sektora za prizvodnju i upravljanje vodama u HET-u Duško Vujović uradio je projekat na osnovu koga je obezbijeđen vodovodni materijal. Na teren su stigle sekundarne cijevi, tako da se u narednom periodu očekuje razvođenje vode do svakog domaćinstva.

Iz preduzeća HET i HE „Dabar“ poručuju da će na zahtjev mjesne zajednice Drežanj i ovo selo biti priključeno na glavni transportni cjevovod. Već su obezbijeđene cijevi u dužini od jednog kilometra. U međuvremenu, dok voda ne stigne u selo, mještani će za sopstvene potrebe na Vojinama moći puniti cisterne pošto je ostavljen hidraulični priključak.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: