Višegrad: Na osam lokacija puštena u rad nova led rasvjeta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višegrad: Na osam lokacija puštena u rad nova led rasvjeta

Izvor: Srna | Datum:05.04.2018.

Na osam lokacija u Višegradu danas je puštena u rad nova led rasvjeta, za šta je iz budžeta opštine izdvojeno oko 80.000 KM, potvrdio je načelnik opštine Mladen Đurević.

On je istakao da će projekat javne rasvjete biti nastavljen u još nekoliko naselja, te da se počelo sa izradom projektne dokumentacije, za šta je predviđen dio novčanih sredstava.

"Planiramo da promijenimo svu rasvjetu u led rasvjetu, koja će uticati na uštedu električne energije, što će biti primjetno u troškovima", dodao je Đurević.

Prema njegovim riječima, nova led rasvjeta puštena je u Ulici solunskih boraca, Gavrila Principa, te mjesnim zajednicama Vardište, Dobrun i Kaoštice.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da je opština u toku prošle godine izdala građevinsku dozvolu za faznu izgradnju javne rasvjete na ukupno 17 lokacija i sprovela tender za izgradnju javne rasvjete na osam lokacija.

"Ove godine će se nastaviti sa izradom tehničke dokumentacije, rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa i izdavanjem potrebnih odobrenja za izgradnju javne rasvjete na drugim lokacijama na području opštine", istakao je Đukanović.

On je napomenuo da je u naseljima Vučine i Crnča izvršena zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela sa novim led rasvjetom.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: