Bilećanin istrčao Rimski maraton | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bilećanin istrčao Rimski maraton

Izvor: Nezavisne novine | Datum:09.04.2018.

BILEĆA - Bilećanin Branko Hrnjaz je prvi maratonac iz istočnohercegovačke regije koji je uspješno istrčao Rimski maraton (42,1 kilometar), koji je u glavnom gradu Italije organizovan 8. aprila, na pravoslavni Vaskrs.

Rimski maraton, kao jedan od najtežih i najatraktivnijih u Evropi, bila je Hrnjazova davnašnja želja, kojom mu se ostvario cilj da istrči ovu značajnu maršrutu, ali, kako nam je rekao javivši se viberom nakon trke, i da posjeti i upozna se sa svim znamenitostima Rima.

"Rim je bio idealna odrednica da posjetim ovu uzbudljivu destinaciju i odmjerim snagu s više od 15.000 elitnih trkača iz više od 130 zemalja svijeta koji su učestvovali u maratonu", kaže Hrnjaz.

Prema njegovim riječima, ne može se opisati osjećaj trčanja popločanim ulicama Rima, gdje ih je na nekoliko lokacija pratila muzika, uz izvrsnu kombinaciju takmičenja i razgledanja Vječnog grada.

Kaže da je neopisiv osjećaj trčanja ulicama imperatora i gladijatora, što ga je, priznaje, na momente vraćalo u njegovu kamenitu Hercegovinu, a na momente mu činilo spoj istorije i savremenog doba.

Hrnjaz je potvrdio da staza jeste bila vrlo zahtjevna, da trkačima na ruku nije išla ni visoka temperatura vazduha od preko 25 stepeni Celzijusa, ali je besprijekorna organizacija maratona učinila sve da ovo isrpljujuće trčanje bude za pamćenje.

"Start i cilj su bili u blizini Koloseuma, a samo trčanje je organizovano pored bazilike svetog Petra, Vatikana, Španskih stepenica te poznatih fontana i trgova, tako da se činilo da trčimo i kroz vrijeme i kroz prostor", rekao nam je Hrnjaz.

Dodao je da se nije mogao otrgunti od maštanja da i Bilećki polumaraton, čiji je prošlogodišnji pobjednik bio Kenijac Sema Kiplima, jednog dana bude prava turistička atrakcija.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: