Nevesinje: Obilježavanje Dana Druge lake brigade 15. aprila | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Obilježavanje Dana Druge lake brigade 15. aprila

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:12.04.2018.

Svetom liturgijom, pomenom poginulim borcima i polaganjem cvijeća na spomen obilježja u Luci, u nedjelju, 15. aprila biće obilježen Dan formiranja Druge lake brigade Vojske Republike Srpske.

Bivši saborci evociraće uspomene na ratne dane i sudbonosne bitke u kojima su poginula 174 pripadnika ove vojne formacije.

U Crkvi uspenja presvete Bogorodice u Luci biće služena sveta liturgija sa početkom u 10 časova, a nakon toga i pomen za sve poginule i umrle borce iz otadžbinskog rata. Kod Spomen obilježja na kojem su ispisana imena 207 poginulih boraca i 109 civila biće položeno cvijeće, a planirano je i obraćanje zvaničnika.

Druga laka pješadijska brigada tokom rata imala je zonu odgovornosti od oko 70 kilometara, od Živanjskog dola do Ljubine na konjičko - nevesinjskom ratištu.

Opštinska boračka organizacija Nevesinje pozvala je porodice poginulih boraca, demobilasane borce i građane da prisustvuju programu obilježavanja Druge lake pješadijske brigade.

                                                  PROGRAM OBILJEŽAVANJA 

                                                  15. april (nedjelja) 2018. godine

 

10:00 Sveta liturgija u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Luci

11:00 Parastos poginulim i umrlim borcima VRS

11:30 Polaganje cvijeća i obraćanje zvaničnika

12:30 Posluženje gostiju u Parohijskom domu u Luci


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: