Višegrad: Bratimljenje sa moskovskom oblasti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višegrad: Bratimljenje sa moskovskom oblasti

Izvor: SRNA | Datum:12.04.2018.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević razgovarao je danas sa delegacijom iz Rusije o bratimljenju moskovske oblasti Zvenigrad i opštine Višegrad, te je dogovoreno pokretanje procedure o bratimljenju.

Đurević je nakon sastanka u Višegradu rekao da će već sutra biti pokrenuta procedura bratimljenja i saradnje na svim nivoima, počev od sporta, kulture, privrede. 

On je istakao da saradnja Rusije i srpskog naroda traje vijekovima, da je treba održavati i proširivati. 

"Na nama je da održavamo tu saradnju da je proširujemo i vjerujem da će poslije ovog sastanka izaći mnogi važni projekti za našu opštinu", dodao je Đurević. 

Đurević je napomenuo da će se Višegrad u narednom periodu pobratimiti i sa opštinom Zvečani, sa Kosova i Metohije. 

Deputat Moskovske oblasne dume Vladimir Sidorov rekao je da je na sastanku razgovarano o realizaciji ideje o bratimljenju Zvenigrada i Višegrada i izrazio zadovoljstvo činjenicom da je načelnik to prihvatio. 

"Radićemo na uspostavljanju saradnje srpskog i ruskog naroda i gradova Zvenigrad i Višegrada. Mi smo u suštini jedan narod, imamo puno sličnosti", naveo je Sidorov. 

On je izrazio očekivanje da će biti unaprijeđena saradnja u oblasti ekonomije i sporta, te napomenuo da su dogovorene međusobne posjete sportskih ekipa iz Višegrada i Zvenigrada. 

Sastanku kod načelnika opštine prisustvovali su i predsjednik Srpsko-ruske zajednice "Zavet" Savo Cvijetinović, predsjednik udruženja rusko-srpskog prijateljstva za Srbiju Ljubiša Ristić.

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: