Nerazvijenim opštinama od danas dostupno 300.000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nerazvijenim opštinama od danas dostupno 300.000 KM

Izvor: Srna | Datum:13.04.2018.

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić potvrdila je u Tesliću da su od danas operativna budžetska sredstva od 300.000 KM, namijenjena za nerazvijene lokalne zajednice u Srpskoj.

Rešićeva kaže da je Vlada Srpske nedavno informisana o pravilniku koji je stupio na snagu, da su komisije formirane, te je Ministarstvo od danas i operativno spremno za sve lokalne zajednice i njihove projekte.

Ono što smo se borili na budžetu Republike Srpske, a to je da dobijemo dodatnih 300.000 KM za izrazito nerazvijene lokalne zajednice, za to smo evo, zahvaljujući zajedničkoj inicijativi, i dobili podršku Narodne skupštine”, rekla je Rešićeva novinarima, nakon obraćanja na 15. sjednici Skupštine Saveza opština i gradova Republike Srpske koja se danas održava u hotelu “Kardijal” u Banji Vrućici kod Teslića.

Ona je pozvala sve nerazvijene i izrazito nerazvijene lokalne zajednica da kontaktiraju resorno ministarstvo za instrukcije oko prustupanja sredstvima.

Komentarišući analizu stanja u inspekcijama na svim nivoima u Srpskoj, u skladu sa akcionim planom Vlade, Rešićeva je navela da je ideja Ministarstva da sa partnerima-građanima, privrednicima, lokalnim zajednicama i republičkim institucijama vidi šta je zapravo ono što je potrebno da bude drugačije kada je riječ o građanima i privredi, a odnosi se na inspekcije.

“Evidentan problem jeste da inspekcije u Republici Srpskoj posluju po istom zakonu, ali posluju drugačije”, istakla je Rešićeva.

Rešićeva je zahvalila Savezu opština i gradova Republike Srpske na današnjem priznanju – Plaketi, za koju je istakla da definitivno predstavlja potvrdu dugogodišnje saradnje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: