Najmlađi Trebinjci za planetu Zemlju (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Najmlađi Trebinjci za planetu Zemlju (FOTO)

Izvor: Radio Trebinje | Foto: HERCEG TV | Datum:20.04.2018.

U organizaciji Centra za održivi razvoj i ekologiju „CORIE“ i Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Grada Trebinja danas je počelo obilježavanje Dana planete Zemlje.

Na gradskom trgu naši najmlađi sugrađani su uz prigodan edukativno-zabavni program ukazali na ekološke probleme. U programu su učestvovala djeca iz trebinjskih osnovnih škola i iz vrtića „Naša radost“.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović pozdravio je mališane na trgu i zahvalio im se što učestvuju u obilježavanju Dana planete zemlje i čuvaju prirodu.

Aleksandar Vukanović, predsjednik Centra za održivi razvoj i ekologiju „CORIE“ kaže da su željeli podstaći djecu da budu svjesni važnosti očuvanja zdrave životne okoline.

„Posebno nam je drago da u ovoj aktivnosti učestvuju naši najmlađi sugrađani, jer je zaista jako bitno da oni od najranijeg uzrasta, kroz ekološko vaspitanje  i obrazovanje, na vrijeme postanu ekološki osviješćeni“, rekao je Vukanović.

Organizatori najavljuju veliku akciju čišćenja grada, koja je zakazana na Međunarodni dan planete Zemlje, u nedjelju, 22. aprila, sa početkom u 9 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: