Velika akcija čišćenja i uređenja grada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Velika akcija čišćenja i uređenja grada

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:22.04.2018.

Grad Trebinje danas je povodom Svjetskog dana planete Zemlje organizovao veliku akciju čišćenja grada, koja je na 16 lokacija angaživala preko 1.000 volontera, uključenih kroz službe civilne zaštite i vatrogasne jedinice, javna preduzeća i ustanove, škole, organizacije civilnog društva, političke partije i savjete mjesnih zajednica.

Od 7 časova jutros naš grad je "na nogama". Uključeni su svi kolektivi, ustanove, institucije, sportski kolektivi, MZ, đaci, građani... Uklanjamo i divlje deponije a aktivnosti nastavljamo i u narednom periodu“, kaže Nedeljko Lambeta, direktor Komunalnog a.d.Trebinje.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović ističe da je vrlo važno da Trebinje, sa svojim ambicijama da bude svojevrsni regionalni centar, prati svjetske trendove i radi da svakih danom bude čistija i zdravija sredina.

Više od 400 omladinaca i 1000 odraslih iz svih kolektiva od ranih jutarnjih sati su aktivni u akciji čišćenja i uređenja Trebinja. Nama je jako važno da pratimo svjetske trendove jer preferiramo u budućnosti biti centar u regionu. Želimo da naš grad održimo u što ljepšem sjaju. Svakim danom se dešavaju pozitivne promjene i neophodno je da preduzmemo dodatne akcije kako bi Trebinje bilo primamljivije i za turiste i za nas koju ovdje živimo. Tu su ekipe koje žele da daju doprinos i sve je na volonterskoj bazi“, kazao je Petrović.

Mirko Ćurić, predsjednik koordinacionog tima akcije, napominje da se čišćenje i uređenje grada po prvi put organizuje sa ovolikom masovnošću učesnika i razmjerama posla, te da danas na terenu svoj doprinos ljepšem Trebinju daje – preko 1.000 ljudi.

Odazvali se svi kolektivi – od javnih ustanova, preduzeća, škola, nevladinih organizacija, političkih partija, mjesnih zajednica. Uputili smo jedan javni poziv – što je našim sugrađanima bilo dovoljno“ istakao je Ćurić, dodajući da su sa mehanizacijom i boljim poznavanjem terena nosioci aktivnosti – „Komunalno“ preduzeće, JU „Ekologija i bezbjednost“, vatrogasne jedinice i Civilna zaštita HET-a.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: