Herceg Novi: Predstavljena manifestacija "Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva 2015" | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Herceg Novi: Predstavljena manifestacija "Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva 2015"

Izvor: hercegnovi.me | Datum:16.06.2015.

Delegacija hercegovačke opštine Bileća predvođena potpredsjednikom skupštine opštine Nemanjom Papićem predstavila je u Herceg-Novom manifestaciju „Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva 2015“, koja će biti održana narednog vikenda, 20. i 21. juna u Univerzalnoj sportskoj dvorani u ovom grad

bi

U delegaciji su bili članovi Organizacionog odbora manifestacije – direktorica Kulturno-sportskog centra Darija Milidragović, direktor Centra za informisanje i glavni i odgovorni urednik Radija Bileća Radislav Uljarević, direktor Turističke organizacije Nikola Bojović i novinarka Jelena Denda. Njih je prvo primio i poželio im dobrodošlicu hercegnovski predsjednik opštine Nikola Gojković sa saradnicima, a potom su u velikoj opštinskoj sali prisutnim predstavnicima opštine, građanima i novinarima predstavili program ove dvodnevne svetkovine.

Potpredsjednik opštine Bileća Nemanja Papić se zahvalio domaćinima i istako da je Herceg-Novi opština u kojoj su najbolje primljeni i naišli na najveći stepen saradnje .On je pozvao rukovodstvo opštine, ali i sve zainteresovane privrednike i građane da posjete Bilećki sajam koji ove godine organizuju po drugi put i u okviru koga je i prva Cicvarijada. Riječ je o gastro- manifestaciji za koju se do sada prijavilo 22 restorana i grupa, koji će se takmičiti u spremanju ovog tradicionalnog srpskog , hercegovačkog i crnogorskog jela. Za sajam, koji će biti otvoren u subotu u podne prijavilo se preko 100 izlagača iz Bileće, Trebinja, Nevesinja, Ljubinja, Herceg-Novog, Nikšića i Berkovića, iz svih sektora privrede, umjetnosti i stvaralaštva. Prošle godine su po riječima Papića imali preko 7.000 posjetilaca, a sada očekuju oko 10.000 .

Predstavnici Organizacionog odbora objasnili su da je povod za nastanak ove manifestacije bilo šestogodišnje okupljanje bivših pitomaca „Bilećanaca“ poznate Škole rezervnih pešadijskih oficira u bivšoj SFRJ kroz koju je prošlo preko 60.000 ljudi. Da bi upotpunili program njihovih susreta i predstavili grad, prvi put prošle godine organizovali su manifestaciju pod nazivom „Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva“. Prošle godine je na Manifestaciju došlo oko 450 pitomaca bivšeg ŠROP-a, a ove godine očekuju preko 700.

U programu Manifestacije je i slikarska kolonija – Saborovanje slikara i ikonopisaca ispred Hrama Svetog Save. Održaće se i modna revija, nastupiće kulturno-umjetnička društva i mladi bilećki muzički talenti. Biće organizovani i okrugli stolovi sa predstavnicima opština i privrednim delegacijama koje budu došle u Bileću na kojima će se razgovarati o saradnji. Cilj manifestacije je promocija Bileće kao turističkog mjesta, ali i skretanje pažnje investitora na potencijale ove hercegovačke opštine.

Nakon prezentacije priređena je degustacija cicvare koja je u Herceg-Novi stigla iz restorana Tuli – Stara Hercegovina. Oni koji su probali kažu da je bila odlična. To je bio gastronomski poziv organizatora predstavnicima naše opštine, privrede, i građanima da posjete Bilećki sajam slijedećeg vikenda.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: