Počinju radovi na Ćatovića kraku: Prostor za novu urbanu zonu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počinju radovi na Ćatovića kraku: Prostor za novu urbanu zonu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:02.05.2018.

Radovi na Ćatovića kraku počinju polovinom maja, a uređenje ovog atraktivnog dijela grada finansiraće Hidroelektrane na Trebišnjici sa 2,15 miliona maraka bez PDV-a, potvrdio je za Radio Trebinje Vedran Furtula, šef Službe nadzora investicija Hidroelektrana na Trebišnjici.

Ovim će se omogućiti zaštita područja Otoka od plavnih voda i stvoriće se uslovi da se na ovom prostoru formira nova urbana zona grada.

„Posao će biti realizovan u ovoj ili narednoj građevinskoj sezoni, a radovi će obuhvatiti 1.250 dužnih metara priobalja – projektom je planirana izgradnja zida duž lijeve obale, sa stepenicama za prilaz koritu i rampama za silazak mašina za čišćenje kraka, ali i šetališne staze uz zid, sa instalacijom rasvjete cijelom trasom šetališta“, precizirao je Furtula.

On  podsjeća da su radovi na uređenju Ćatovića kraka dio šireg projekta povećanja propusne moći rijeke Trebišnjice kroz urbani dio grada.

 
Izvođač radova je „Herc gradnja“ d.o.o. Bileća a rok za završetak je dvije godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: