Ljubinjci darovali krv u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ljubinjci darovali krv u Nevesinju

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:11.05.2018.

U nevesinjskoj Bolničkoj službi Zavoda za transfuzijsku medicinu RS juče su po prvi put krv darovali članovi Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Ljubinje“ iz Ljubinja.

Predsjednica ovog Društva Danica Kostić kaže da je akcija organizovana u saradnji sa transfuziološkom službom i Udruženjem dobrovoljnih davalaca krvi „Nevesinje“, a povodom krsne slave nevesinjske bolnice, Sv. Vasilija Ostroškog. Ona je, takođe, istakla da na ovaj način žele da iskažu zahvalnost prema ovoj ustanovi u kojoj se liječe i mnogi pacijenti s područja ljubinjske opštine.

Od 150 članova Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Ljubinje“ dragocjenu tečnost najčešće je darovao šezdesetogodišnji Dragiša Vojinović, čak 40 puta.

Prvi put krv je darovao kao srednjoškolac, a danas s ponosom priča i o svom sinu, koji je krenuo očevim stopama.

Tečnost koja život znači juče je po prvi put dala dvadesetdvogodišnja Ljubinjka Slađana Đogo. Učinila je to s osmjehom, jer, kako kaže, njeno malo nekom znači mnogo.

Nevesinjci su se i juče pokazali kao dobri domaćini, pa su u znak solidarnosti sa svojim kolegama iz Ljubinja krv darovali i članovi Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi iz Nevesinja.

Među njima bio je i Slobodan Piljević, koji se ovom humanom činu odazvao 33. put, a kaže da se u transfuziološku službu javi i do tri puta godišnje.

Doktor Maksim Brenjo zadovoljan je šestom ovogodišnjom akcijom, u kojoj je prikupljeno 13 doza dragocjene tečnosti.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: