Čestitke povodom Dana Vojske Srpske: Vojska najzaslužnija za obranu naroda | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Čestitke povodom Dana Vojske Srpske: Vojska najzaslužnija za obranu naroda

Izvor: RTRS | Datum:11.05.2018.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je danas 12. maj - Dan Vojske Republike Srpske /VRS/ svim pripadnicima VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, istakavši da je nemjerljiv doprinos koji su VRS i njeni borci dali u stvaranju i očuvanju Srpske.

"Zato se danas sa posebnim pijetetom sjećamo svih koji su nam hrabrim djelima, ne štedeći ni ono najvrijednije što su imali - živote, omogućili da danas živimo u miru i slobodi. U ime Vlade Republike Srpske i svoje, svim pripadnicima VRS, Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, upućujem najiskrenije čestitke povodom obilježavanja Dana VRS", navodi se u čestitki.

Cvijanovićeva je istakla da je VRS jedan od simbola identiteta srpskog naroda u BiH, a trajna obaveza svih je da pamte srpske borce koji su u odbrambeno-otadžbinskom ratu odbranili Republiku Srpsku i sačuvali svoj narod, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

"Uvjerena sam da će Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk, sa ponosom i poštovanjem i u budućnosti nastaviti da baštini njenu tradiciju, čast, ponos i dostojanstvo", navodi se u čestitki.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas da je Vojska Republike Srpske  najzaslužnija za odbranu naroda i teritorije, te za postojanje i očuvanje Srpske, kao ravnopravnog dijela BiH.
Čubrilović je u svoje i u ime Narodne skupštine komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH Milanu Radojčiću, oficirima, podoficirima i vojnicima čestitao Dan Vojske Republike Srpske i ovog puka, koji baštini tradiciju VRS, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

On je podsjetio da je Narodna skupština Srpske, 12. maja 1992. godine, donijela istorijsku odluku o formiranju VRS, kao neophodni odgovor na događaje koji su najavljivali ratni sukob na prostoru bivše jugoslovenske republike BiH.

"VRS, kao odbrambena vojska, u čijim redovima su bili vojnici različite nacionalne i vjerske pripadnosti, u skladu sa Ustavom i zakonom, štitila je narod Republike Srpske, branila svoju teritoriju i dala nemjerljiv doprinos stvaranju i očuvanju Republike Srpske", navodi se u čestitki.

On je naglasio da je obilježavanje Dana VRS prilika da se oda počast i sa posebnim poštovanjem prisjeti na 23.000 stradalih boraca koji su u toku odbrambeno-otadžbinskog rata živote dali za stvaranje Republike Srpske.

U kasarni "Kozara" u Banjaluci danas se svečano obilježava Dan Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: