Nevesinje: Slavske svečanosti u udruženju 'Moja nada' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Slavske svečanosti u udruženju 'Moja nada'

Izvor: radio nevesinje | Datum:12.05.2018.

Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Moja nada“ obilježilo je danas krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog. Slavski obred obavio je sveštenik Drago Zubac . On je izrazio nadu da će čudesna moć Svetog Vasilija djeci i radnicima Dnevnog centra uvijek biti na pomoći.

Svečanostima su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti, javnih ustanova i udruženja.

Direktorica Udruženja Slavica Bulut zahvalila se opštini Nevesinje i svim ljudima dobre volje koji pomažu njihov rad. Naglasila je da Dnevni centar polaznicima predstavlja drugi dom koji im daje pažnju i sigurnost.

Načelnik opštine Milenko Avdalović rekao je da je impresioniran voljom i željom vaspitača da rade jedan težak i plemenit posao. Iskazao je opredjeljenje opštinske uprave da i ubuduće pomaže rad ovog udruženja.

Nakon slavskog obreda svečanost je nastavljena prigodnim programom koji su sa puno ljubavi i truda pripremili polaznici Centra zajedno sa svojim vaspitačima. Smjenjivale su se recitacije i plesne tačke, a na licima ovih mladih ljudi mogla se vidjeti neka posebna emocija, sreća i ponos i kao da su htjeli reći da smo svi isti i da tako treba da živimo. Veseli program vodila je glumica Dragana Matrak Bukvić, a svečani dan svojim drugarima uljepšali su i članovi Etno grupe „Sveti Dimitrije“.

Svaka posjeta Udruženju „Moja nada“ ostavlja utisak da ovoj djeci treba da posvetimo više pažnje i ljubavi jer oni su naši sugrađani koji to zaslužuju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: