Nevesinje: Predstavljen projekat 'Prevencijom do zdravlja' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Predstavljen projekat 'Prevencijom do zdravlja'

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:16.05.2018.

Udruženje žena „Hercegovka“ Nevesinje predstavilo projekat „Prevencijom do zdravlja“ koji je podržan od strane Američke ambasade u Sarajevu.

Projektom je planirano da se u 10 mjesnih zajednica sprovedu radionice o prevenciji i identifikaciji raka dojke i grlića materice.

Predsjednica Udruženja Aleksandra Kravić istakla je da je cilj projekta edukacija žena na selu, gdje će imati priliku da saznaju sve o ovim kompleksnim bolestima i njihovoj prevenciji.

"Jedan dio projekta namjenjen je tinejdžerima, gdje će biti govora o reproduktivnom zdravlju, a realizovaće se sa učenicima SŠC „Aleksa Šantić“, dodala je Kravić.

Dr Ranko Kokotović naglasio je da je projekat od velikog značaja i da će nastojati da animiraju što veći broj žena da dođu na pregled, jer svako rano otkrivanje bilo kakvih promjena presudno je za uspješno liječenje.

Projekat traje šest mjeseci i planirano je da bude obuhvaćeno od 300 do 400 žena. Rezultati koji se očekuju od ovog projekta je da se podigne svijest žena na selu o ženskim zdravstvenim problemima i njihovoj prevenciji.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: