Objavljen javni poziv za mlade bračne parove: DO STANA PO NIŽOJ CIJENA KVADRATA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Objavljen javni poziv za mlade bračne parove: DO STANA PO NIŽOJ CIJENA KVADRATA

Izvor: Radio Trebinje | Datum:16.05.2018.

Mladi bračni parovi iz Trebinja uskoro će moći da riješe stambeno pitanje po značajno nižoj cijeni kvadrata od tržišne – u zgradi koja će za ovu namjenu biti izgrađena u aranžmanu Gradske uprave sa zainteresovanim kreditorima i građevinskim preduzimačima.

Program subvencionisane stanogradnje, kao podrška mladim sugrađanima koji tek zasnivaju porodicu, prvi u Trebinju, pokrenula je Gradska uprava, koja je danas raspisala i javni poziv zainteresovanim za kupovinu stana u budućoj zgradi za mlade bračne parove.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić za Radio Trebinje kaže da će se ovaj stambeni objekat graditi u užem centru grada – na prostoru kompleksa bivše kasarne, te da bi cijena kvadrata trebalo da bude oko 1.000 KM bez uračunatog PDV-a.

Lokacija je sigurno atraktivna a komercijalna cijena kvadrata na toj lokaciji je značajno veća od ove koju mi planiramo za mlade bračne parove. Javni poziv je prvi korak koji je bio neophodan da sagledamo koliko je mladih bračnih parova koji su zainteresovani i ispunjavaju ove uslove, kako bi potencijalni izvođač radova mogao da konačno definiše i cijenu“, pojašnjava Ćurić dodajući da će nižu cijenu kvadrata od tržišne kroz ovaj program izvođači radova biti u mogućnosti da ponude jer će biti oslobođeni rizika da li će stan i kada moći da prodaju, a imaće i podršku kreditora.

Uslovi za mlade bračne parove koji bi da konkurišu na ovaj program su da je jedan od supružnika starosti do 32 godine, da podnosilac zahtjeva ima prebivalište u Trebinju posljednjih pet godina života, da u vlasništvu nema stambenu jedinicu i da je zaposlen, sa ukupnim neto primanjima u domaćinstvu do 1.200 KM mjesečno.

Za utvrđivanje prava prvenstva među zainteresovanim kandidatima kriterijumi biće starosna dob, broj članova domaćinstva i pripadnost boračkoj populaciji.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: