Zamijenjene bebe u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zamijenjene bebe u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici

Izvor: B92 | Datum:16.05.2018.

Iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici žena je otpuštena sa tuđom bebom, zbog čega je pokrenut diciplinski postupak protiv odgovorne medicinske sestre.


Porodilja i odgovorna sestra nisu primjetile da je beba zamjenjena i da majka i dijete nemaju isti broj, a zamjenu je otkrio otac, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Roditelji su se vratili u porodilište i preuzeli svoju bebu, Klinički centar je potvrdio zamjenu i najavio sankcije prema odgovornoj sestri.

Prilikom otpusta, medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primjetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavjesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen”, saopšteno je iz Kliničkog centra CG.

Iz bolnice najavljuju disciplinski postupak protiv odgovorne sestre i oštriju kontrolu prilikom otpusta beba, prenosi RTCG.

Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, pristvovati još tri osobe sa klinike (jedan neonatolog i dvije medicinske sestre)”, saopšteno je iz KCCG.

U KCCG napominju da je to prvi put da se takav propust desio u njihovoj ustanovi.

Koristimo i ovu priliku da se još jednom izvinimo porodilji zbog neprijatnosti”, saopšteno je iz KCCG.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: