Danas završetak radova na prvoj fazi rekonstrukcije trebinjskog vodovoda | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Danas završetak radova na prvoj fazi rekonstrukcije trebinjskog vodovoda

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:22.06.2015.

Radovi na završetku prve faze rekonstrukcije kompletnog vodovodnog sistema u Trebinju danas se privode kraju.
Duško Vujović, jedan od inženjera u timu za nadzor u izvođenju radova ovog sistema kaže da se danas paralelno rade novi i stari cjevovod.

VUJOVIC ISPRED NOVOG REZERVOARA„Nakon tehničkih zahtjeva, od hlorisanja i ispitivanja kvaliteta vode, stekli su se uslovi za zamjenu zatvarača na novom rezervoaru. Istovremeno, na staroj zatvaračnici izvode se intervencije na zajedničkom cjevovodu koji povezuje oba rezervoara“, ističe on, dodajući da je još preostalo postavljanje plovaka u starom rezervoaru, priključenje na elektro mrežu i priprema za postavljenje skade – elektronskog i automatskog dijela u vodovodnom sistemu namijenjenog za praćenje stanja vode u rezervoaru.

vodovod1„Izgradnjom novog rezervoara stvorili su se uslovi da oba rezervoara mogu raditi naizmjenično ili istovremeno, kao i mogućnost povećanja akumulacionog prostora za dvije hiljade kubika, što je za razliku od dosadašnjih 300 metara kubnih, rezerva sedam puta veća u rezervoaru“, objašnjava Vujović, ističući da u ljetnu sezonu ulazimo sa boljim snabdijevanjem grada vodom nego ranijih godina.
Prva faza rekonstrukcije kompletnog vododvodnog sistema počela je u martu prošle godine, a druga faza radova očekuje se nakon usklađivanja proceduralnog protokola.
U četvrtak 25. juna planirano je i svečano preuzimanje izvedenih radova u okviru komponente I Projekta „Snabdijevanje vodom i kanalizacijom“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: