Iz BORS-a pozivaju porodice umrlih boraca da popune anketni list, najugroženijim pomoć | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Iz BORS-a pozivaju porodice umrlih boraca da popune anketni list, najugroženijim pomoć

Izvor: Radio Trebinje | Datum:18.05.2018.

Gradska boračka organizacija Trebinje je povodom zahtjeva supruga umrlih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, pokrenula inicijativu za sagledavanje problema i načina pomoći porodicama umrlih boraca do zakonskog regulisanja ovih kategorija.

Prema riječima Pera Mišeljića, predsjednika Gradske boračke organizacije Trebinje, do 15. juna ove godine biće organizovano popunjavanje anketnog lista, kako bi najugroženijim porodicama umrlih boraca pomogao Grad Trebinje.

Prema dosadašnjoj evidenciji, u Trebinju je umrlo 1.108 boraca odbrambeno-otadžinskog rata. Njihove porodice zakonski nemaju nikakve benefite. To su bili sve naši saborci, i nas sutra čeka takva sudbina, svakodnevno se povećava broj umrlih boraca. Gradska uprava želi da pomogne najugroženijim i zato je neophodno da se sagleda stanje. Za anketni list potrebni su podaci o umrlom borcu posljednjeg rata i socijalnoj karti njegove porodice, sa kućnom listom, te potvrde o nezaposlenosti sa biroa, odnosno zaposlenosti članova porodice i visini primanja“, navodi Mišeljić.

On navodi da će anketne listove, koji se do 15. juna mogu popuniti svakog radnog dana, od 8 do 14 časova, u prostorijama trebinjske boračke organizacije, pregledati komisija, koja će do kraja juna sačiniti rang listu.

Mišeljić podsjeća da supruge umrlih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata već duže vrijeme traže da porodice umrlih boraca budu uvrštene u zakonske okvire, poput porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Neophodno je zakonsko regulisanje ovih kategorija, moramo istrajati, najpoštenije bi bilo da se pri Boračkog organizaciji RS formira i odbor porodica umrlih boraca“, smatra Mišeljić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: