Na KOTLIĆIJADI NA VLASAČAMA majstori iz cijele regije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Na KOTLIĆIJADI NA VLASAČAMA majstori iz cijele regije

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Ilustracija | Datum:19.05.2018.

Crkveni odbor pri crkvi Svete Petke, selo Vlasače i Begović kula, kao i Turistička organizacija Grada Trebinja, sutra u selu Vlasače po drugi put organizuju kotlićijadu “Petkovica 2018“, za koju je prijavljeno tridesetak ekipa iz svih mjesta istočne Hercegovine.

Petar Vuković, predsjednik Crkvenog odbora pri crkvi Svete Petke, za Radio Trebinje navodi da je među prijavljenim najviše majstora u spremanju kotlića iz Trebinja, nekolicina je iz Ljubinja, a za sada, po jednu ekipu imaju Bileća, Nevesinje, Gacko i Berkovići.

„Raduje nas što broj učesnika raste, prošle godine kotlićijada je okupila 13 ekipa i očigledno je da smo se pokazali kao dobri domaćini. Ove godine manifestacija će biti revijalnog karaktera jer su svi učesnici za nas pobjednici. Pozivamo sve zainteresovane da dođu na ugodno druženje u prirodi i uživaju u majstorijama najboljih u spremanju kotlića“, ističe Vuković.

Manifestacija se sutra održava kod crkve Svete Petke i parohijskog doma na Petkovici, sa početkom u 10 časova.

U okviru kotlićijade biće organizovane i brojne sportske aktivnosti, potezanje konopa, bacanje kamena sa ramena, skok u dalj i trčanje u vreći.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: