Višečlana delegacija UNDP-a sa partnerima danas posjetila Nevesinje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višečlana delegacija UNDP-a sa partnerima danas posjetila Nevesinje

Izvor: radio nevesinje | Datum:22.05.2018.

Višečlana delegacija Razvojnog programa Ujedinjenih nacija, ambasada Švajcarske i Švedske, Ministarstva uprave i loklane samouprave RS, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Saveza opština i gradova danas je posjetila opštinu Nevesinje i upoznala se sa dosadašnjim tokom realizacije projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Tokom sastanka u Kabinetu načelnika i prilikom obilaska mjesnih zajednica Kifino Selo i Bijenja zajednički je ocijenjeno da je ovaj projekat pomogao stanovništvu sa ruralnih područja da riješi neke infrastrukturne probleme.

Načelnik oopštine Milenko Avdalović saradnju sa UNDP-om je ocijenio kao produktivnu i uspješnu, izražavajući nadu da će partnerski odnos razvijati i u budućnosti. On je istakao da se prioriteti lookalne uprave – uređenje gradskog jezgra, afirmacija života na selu i zaustavljanje odlaska mladih uklapaju u glavne ciljeve projekata UNDP-a.

Službenice ambasada Švedske i Švajcarske Meri Bergstrum i Dimka Stančev naglasile su da je važno da projektne ideje potiču iz mjesnih zajednica i da afirmišu ugodniji ambijent za život mladih ljudi.

Akteri uključeni u projekte UNDP-a zajedno sa predstavnicima lokalne uprave obišli su prostorije Udruženja multiple skleroze regije istočna Hercegovina i upoznali se sa projektom „Slađi život za osobe sa invaliditetom“ koji sa uspjehom realizuju članovi ovog udruženja.Delegacija se potom uputila u područnu školu u Krekovima gdje je srdačno i uz prigodan program dočekana od učenika, nastavnika i predstavnika MZ. Ova škola je adaptirana sredstvima koja je obezbijedio UNDP uz sufinansiranje opštine Nevesinje. Gosti su potom obišli nekropolu stećaka i MZ Bijenja gdje je realizovan projekat „Izvor života, sigurnost i valorizacija“.

Posjeta Nevesinju završena je sastankom Projektnog odbora u Društvenom centru u zgradi lokalne uprave.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: