Nevesinje: Crkva na Odžaku proslavila krsnu slavu (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Crkva na Odžaku proslavila krsnu slavu (FOTO)

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:24.05.2018.

Svetom liturgijom, slavskim obredom i narodnim saborovanjem Crkva svetih Kirila i Metodija na Odžaku kod Nevesinja obilježila je krsnu slavu.

U prisustvu vjernika iz Odžaka i okolnih sela, te gostiju iz Nevesinja svetu liturgiju služili su sveštenici Drago Zubac i Nemanja Luketa. Nakon liturgije i svečane litije obavljen je obred lomljenja slavskog kolača.

Čestitajući praznik sveštenik Zubac poželio je vjernicima zdravlje, sreću i napredak.

"Neka Gospod molitvama svih ravnoapostolskih Kirila i Metodija i svih svetih blagoslovi sve nas sabrane kod hrama Božijeg", poručio je Zubac.

Prigodne zdravice održali su predstavnici opštinske vlasti i Crkvenog odbora.

Ovogodišnji domaćin slave bio je Budimir Nastić, penzionisani mašinski inženjer koji redovno dolazi iz Toronta da obiđe bratstvenike i pomogne sveti hram.

Pozdravljajući parohijane, goste i posebno djecu Nastić je poželio da sveti hram uvijek okuplja vjernike u ljubavi i miru. Poručio je stanovnicima Odžaka i okolnih sela da stvaraju potomstvo, uređuju imanja i čuvaju domove predaka.

Nastić je izrazio očekivanje da će crkveni kompleks na Odžaku vrlo brzo biti kompletiran kako je to projektant ovog velelepnog zdanja i zamislio.

Slavske svečanosti nastavljene se uz pjesmu i prijateljske razgovore.

Hram na Odžaku sagrađen je uz veliki trud mještana i dobru volju donatora i pravi je primjer narodne solidarnosti. Posebno arhitektonsko rješenje dalo je ovoj pravoslavnoj svetinji još ljepši sjaj.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: