U Trebinju počeo 24. simpozijum otorinolaringologa RS | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju počeo 24. simpozijum otorinolaringologa RS

Izvor: Herceg TV/Grad Trebinje | Foto: Grad Trebinje | Datum:24.05.2018.

U organizaciji Udruženja otorinolaringologa Republike Srpske, a uz podršku Grada Trebinja, u Trebinju se održava tradicionalni simpozijum sa međunarodnim učešćem na odabrane teme iz laringologije i fonijatrije, na kome će biti prezentovano 25 naučno-stručnih radova vodećih stručnjaka  iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Uvijek se trudimo se da imamo plodne i dobre teme i danas su sa nama kolege iz Zagreba, Beograda, sa VMA, iz Kliničkog centra Srbije. Mislim da držimo jako dobar trend promovisanja medicine zasnovane na dokazima, promovisanje novih tehnologija u medicini i napretka“, rekao je član Udrženja ORL Republike Srpske, dr Nenad Stevandić.

Borislav Grubač, direktor JZU Bolnica Trebinje, zahvalio se Gradu Trebinju i gradonačelniku Luki Petroviću na pruženoj pomoći u organizaciji jednog ovakvog događaja i  podsjetio da se prije samo nedjelju dana u Trebinju održao Simpozijum kardiologa, da se sada održava 24. Simpozijum otorinolaringologa, a u narednom period će biti preuduzete mnogobrojne aktivnosti kako bi se zajedničkim radom i unapređenjem rada Bolnica Trebinje pozicionirala na mjesto koje joj odgovara u zdravstvenom sektoru.

Ispred Grada Trebinja prisutne je pozdavio načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević.

Organizatori skupa uručili su gospodinu Miloševiću Zavalnicu za gradonačelnika Luku Petovića za nesebičnu pomoć u organizaciji i održavanju simpozijuma ORL Republike Srpske.

Ovo je 24. Simpozijum sa međunarodnim učešćem, a za više od dvije decenije postojanja udruženje otorinolaringologa Republike Srpske organizovalo je i dva kongresa, 2011. i 2015. godine.

Simpozijum će trajati do 26. maja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: