NIKOLINA ĆORIĆ među najboljim studentima Univerziteta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

NIKOLINA ĆORIĆ među najboljim studentima Univerziteta

Izvor: Radio Trebinje | Datum:27.05.2018.

Nikolina Ćorić, student četvrte godine studijskog programa Industrijsko inženjerstvo za energetiku Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, dobitnik je plakete kojom Univerzitet u Istočnom Sarajevu nagrađuje svoje najbolje studente.

Nagradili smo institucije i pojedince iz javnog života koji su svojim zaslugama podstakli razvoj Univerziteta, posebno naše najbolje studente“, naglasio je rektor dr Stevo Pašalić na svečanoj akademiji u Administrativnom centru Vlade RS, održanoj povodom dana i krsne slave Univerziteta.

Nikolina ne krije zadovoljstvo nagradom za izuzetan uspjeh tokom četiri godine studija, koju je dobila kao najbolji student Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, sa prosječnom ocjenom 8,9.

Ovo je zaista lijepo i prijatno iskustvo, nagrađeno je nas 17 najboljih studenata svih fakulteta koji djeluju u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Bila sam počastvovana i na dodjeli nagrade za najboljeg studenta FPM Trebinje, na svečanosti održanoj 15. decembra. Iza svega stoji veliki rad, uz nesebičnu podršku i moje porodice ali i naših profesora“, kaže marljiva studentkinja za Radio Trebinje.

Priznaje da je na početku studiranja uplašilo saznanje da je nastavni plan i program usmjeren uglavnom na mašinstvo a ne na ekonomiju, budući da je u našem gradu završila srednju ekonomsku školu.

Svidjelo mi se, zavoljela sam tehničke ispite, naš fakultet nam maksimalno izlazi u susret da imamo što više praktične vrste nastave“, priča Nikolina.

Sa još desetak studenata dio je projekta o softverskom upravljanju resursima u proizvodnim preduzećima.

Riječ je o projektu našeg fakulteta i firme ‘Systrax’, vlasništvo Vasa Vujičića, koji se odnosi na obuku i instaliranje softverskog paketa upravljanja resursima u proizvodnim preduzećima. Na taj način nam se pruža prilika da se u najboljem svjetlu predstavimo poslodavcima, kako bismo, u budućnosti, lakše došli do zaposlenja“, kaže Nikolina.

Studijski program koji završava – industrijsko inženjerstvo za energetiku smatra perspektivnim zbog sve veće potrebe čovječanstva da se okreće obnovljivim izvorima i projektima energetske efikasnosti.

Planira da do februara naredne godine diplomira na FPM i pored 12 ispita sa posljednje akademske godine, a potom upiše i master studije na ovoj visokoškolskoj instituciji.

Sebe u budućnosti vidi kao uspješnu poslovnu ženu koja se ne boji izazova.

Vidim sebe kao poslovnu ženu koja prihvata i bori se sa izazovima na najbolji mogući način. Nastaviću da učim, da se usavršavam, život je učenje“, ističe za Radio Trebinje mlada Nikolina.

Podsjetimo, među dobitnicima Povelje Univerziteta u Istočnom Sarajevu je i Grad Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: