Nevesinje: Trojičindansko saborovanje na Drenoviku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Trojičindansko saborovanje na Drenoviku

Izvor: radio nevesinje | Datum:28.05.2018.

Svetom liturgijom, svečanom litijom i lomljenjem slavskog kolača Crkva svete Trojice u Kifinom Selu obilježila je krsnu slavu.

Nakon bogosluženja koje su obaviili sveštenici Nemanja Luketa i Drago Zubac održane su prigodne zdravice.

−Neka nam Gospod podari snage, volje i bratske ljubavi da održimo blagodat koju primamo na dar od Boga i da nam praznik Svete trojice uvijek bude na pomoći − poručio je Luketa.

Čestitajući praznik sveštenik Zubac je poželio vjernicima ljubav, mir i radost.

−Neka blagodat Duha Svetoga siđe na sve nas sabrane, da ozari srca i duše naše da tvorimo volju Božiju i da se ugledamo na svetitelje crkve i riječi Jevanđelja − rekao je Zubac.

Čestitku vjernicima uputili su i predsjednik Skupštine opštine Nevesinje Momčilo Vukotić i predsjednik Crkvenog odbora Jovan Jelačić.

On je naglasio da Crkveni odbor radi sa mnogo entuzijazma i da je velikim trudom i uz pomoć donatora dovedena voda do ulazne kapije groblja i uređena staza do svetog hrama. Jelačić je dodao da je počela i rekonstrukcija zvonika na crkvi izražavajući nadu da će čitav crkveni kompleks zasijati u još ljepšem sjaju.

Slavske svečanosti nastavljene su uz pjesmu, prijateljske razgovore i sokolska nadmetanja. U kulturno- umjetničkom programu nastupili su folklorna sekcija KUD-a „Nevesinje“, Etno grupa „Simonida“ i narodni guslari Miroslav Šiljegović i Miroslav Samardžić.

I ove godine priređena su sokolska nadmetanja. U potezanju konopa neprikosnoveni su bili članovi Srpskog Sokola. Najduži hitac u bacanju kamena s ramena imao je Boško Kovačević, a u potezanju klipa najviše snage i vještine pokazao je Miljan Vučinić. Najbolji rezultat u skoku udalj imao je Radovan Spremo. Najuspješnijim takmičarima uručene su novčane nagrade.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: