"Konferencija beba" u 24 opštine i grada Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

"Konferencija beba" u 24 opštine i grada Srpske

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:24.06.2015.
Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske podržava i inicira organizovanje tradicionalne manifestacije "Konferencija beba" koja će od 25. juna do 5. jula biti održana u 24 opštine/grada Republike Srpske.

Banja Luka: Konferencija beba - Foto: SRNAMinistarstvo od 2006. godine podržava organizovanje ove manifestacije s ciljem iskazivanja podrške mladim ljudima u njihovim nastojanjima da planiraju i osnivaju svoje porodice, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

U Ministarstvu navode da je, u početku, manifestacija organizovana samo u većim opštinama Republike Srpske, da bi danas postala tradicionalna sa sve većim brojem opština i gradova uključenih u njenu organizaciju.

Na poziv resornog ministarstva, ove godine "Konferenciju beba" organizuju 24 opštine/grada širom Republike Srpske.

"Konferencija beba" predstavlja dio kampanje "Porodica za pet" koju Ministarstvo provodi već nekoliko godina sa osnovnim ciljem da se javnost upozna o složenoj demografskoj slici u Republici Srpskoj, da se promoviše porodica i odgovorno roditeljstvo, ali i da se senzibiliše što veći broj organizacija i ustanova da podrže njeno održavanje.

U Ministarstvu navode da cjelokupnu organizaciju, u smislu obezbjeđivanja prostora za održavanje, programskih sadržaja, učesnika u programu, kao i pokrovitelja programa, preuzimaju lokalne zajednice koje će na trgovima i parkovima upriličiti prigodan program za đecu i roditelje.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta obezbijediće promotivni materijal kampanje "Porodica za pet", majice za bebe sa prigodnim sloganom kampanje koje će, uz podršku "Pošta Srpske", biti distribuisane svim organizatorima.

Ministarstvo će obezbijediti i potrebnu koordinaciju prilikom organizovanja "Konferencije beba" na nivou Republike Srpske.

Iz Ministarstva pozivaju sve mame, tate, bake, deke i ostale da sa đecom izađu na gradske trgove i parkove i svima pokažu ljepotu porodice i roditeljstva.

Manifestacija "Konferencija beba" od 25. juna do 5. jula biće održana u Oštroj Luci, Foči, Trebinju, Prijedoru, Modriči, Zvorniku, Han Pijesku, na Palama, u Rogatici, Kotor Varošu, Srpcu, Derventi, Banjaluci, Kostajnici, Mrkonjić Gradu, Sokocu, Novom Gradu, Bijeljini, Istočnoj Ilidži, Kozarskoj Dubici, Brodu, Istočnom Novom Sarajevu, Prnjavoru i Šamcu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: