Ljubinjski osnovci očarali i 'Kreativnu čaroliju' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ljubinjski osnovci očarali i 'Kreativnu čaroliju'

Izvor: Opština Ljubinje | Foto: kreativna carolija | Datum:01.06.2018.

Ljubinjski osnovci Vasilije Klimenta i Marija Šljukić osvojili su drugo i treće mjesto u svojim konkurencijama na ovogodišnjem međunarodnom festivalu „Kreativna čarolija“, održanom 25. i 26. maja, u banji Vrujci kod Valjeva. Vasilije je nagrađen za literarni rad, a Marija za muzičku izvedbu kompozicije s temom „Bori se za svoja krila, jer nebo nije granica“.


Uz njih dvoje, takođe uspješno, su na manifestaciji nastupili i njihovi vršnjaci i vršnjakinje iz 4 – A razreda Osnovne škole „Sveti Sava“: Luka Sikimić, Milica Mičeta, Nevena Jahura i Jovana Gordić, kao i učiteljice Radojka Pudar i Branka Pepić.
Ova mala školska ekipa Osnovne škole „Sveti Sava“ bila je i jedina školska ekipa iz istočne Hercegovine na tom festivalu koji je okupio brojne đake i učitelje iz Srbije, Republike Srpske Crne Gore, Makedonije, Španije, Rusije, Grčke…a ljubinjski osnovci su na njemu učestvovali devetu godinu zaredom.
"Festival u Vrujicima se održava 14 godina, a što se tiče ovih devet na kojima smo i mi učestvovali, moram reći da smo se svaki put kući vratili veoma zadovoljni i puni lijepih uspomena, jer je festival, kao što mu i samo ime kaže, svojevrsna kreativna čarolija za svu djecu. Ovogodišnji je bio još bogatiji od prethodnih pošto se na njemu pojavilo 50 najboljih učitelja (edukatora) svijeta, a među njima je, i to treba obavezno spomenuti, Željana Radojičić Lukić, direktorica festivala „Kreativna čarolija“, kaže  učiteljica Branka Pepić, zaključujući da je ovo nakon nedavnog nastupa na Panoniji kod Bačke Topole bilo još jedno uspješno predstavljanje sekcija Osnovne škole „Sveti Sava“, pa i samog Ljubinja na međunarodnim manifestacijama.

Ona je ujedno zahvalila i svim sponzorima iz Trebinja i Ljubinja koji su pomogli školskim ekipama da otputuju na ove dvije velike priredbe.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: