Nevesinjske školarce blagoslovio Patrijarh Irinej | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinjske školarce blagoslovio Patrijarh Irinej

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:09.06.2018.

U organizaciji Udruženja Nevesinjaca u Beogradu  u srpskoj prestonici već treći dan borave najbolji učenici OŠ „Risto Proroković“, nosioci diplome „Vuk Karadžić“. Nevesinjski školarci  srdačno su dočekani  u Beogradu, a naši zavičajci su se potrudili da im svaki trenutak protekne u lijepom raspoloženju. Pažljivo odabrane destinacije kod djece izazivaju emocije i zadovoljstvo.

Juče su obišli Saborni hram gdje im je ukazana velika čast da ih primi i blagoslovi Njegova svetost Patrijarh srpski Irinej.

Snažan utisak ostavila je i posjeta Domu Narodne Skupštine Srbije gdje je u toku bila sjednica u direktnom prenosu. Pred milionskim auditorijumom pozdavljeni su gosti iz Nevesinja. Razgovarali su sa poslanicima Milimirom Vujadinovićem i Miodragom Lintom.

U popodnevnim časovima nevesinjski školarci  bili su gosti pobratimske škole „Duško Radović“, a uživali su u vožnji brodom Savom i Dunavom. Panoramsko razgledanje grada iz otvorenog autobusa posebno je razgalilo nevesinjske osnovce.

Za danas su planirane posjete Manastiru Rakovica, Avalskom tornju i Kalemegdanu, šetnja Knez Mihajlovom ulicom i obilazak još nekoliko atraktivnih turističkih destinacija.

Nagradna ekskurzija završava se sutra.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: