Nevesinje: Upis učenika u prvi razred srednjih škola počinje 11. juna | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Upis učenika u prvi razred srednjih škola počinje 11. juna

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:09.06.2018.

U Srednjoškolskom centru „Aleksa Šantić“ u Nevesinju 11. i 12. juna (ponedjeljak i utorak) biće obavljen prijem dokumenata za učenike koji su ostvarili više od 60 bodova iz osnovne škole. Rezultati će biti objavljeni u četvrtak, 14. juna. Prema očekivanju, najviše odlikaša namjerava upisati gimnaziju.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nevesinjskom Srednjoškolskom centru dalo je saglasnost da u prvi razred upiše pet odjeljenja sa ukupno 120 učenika.

Budućim srednjoškolcima na raspolaganju su gimnazija (tri odjeljenja) i školovanje za zanimanja poslovno-pravni tehničar, varilac i mehaničar.

Prijem dokumenata za učenike koji imaju manje od 60 bodova počinje 18. juna. Julski upisni rok trajaće od 2. do 4. jula.

Učenici prilikom predaje dokumenata treba da prilože prijavu za upis, originalno svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih, diplomu „Vuk Stefanović Karadžić“, diplomu za izuzetan uspjeh iz predmeta značajnih za struku i diplomu za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto na republičkom ili višem nivou takmičenja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: