Više hiljada Trebinjaca na današnjem protestu za Marka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Više hiljada Trebinjaca na današnjem protestu za Marka

Izvor: RADIO TREBINJE | Foto: Radio Trebinje | Datum:27.06.2015.

protesti za Marka2
Nekoliko hiljada građana Trebinja okupilo se danas na poziv porodice i prijatelja nedavno ubijenog sugrađanina Marka Đerića – da protestima izraze nezadovoljstvo dosadašnjim rezultatima policijskih i pravosudnih organa na rasvjetljavanju ovog teškog ubistva.

U pismu koje je okupljenima pročitano na Trgu slobode, porodica nastradalog Marka zatražila je izuzimanje postupajućeg tužioca na ovom slučaju, jer ih, kako je rečeno, nije uvjerio „da je do sada bilo šta učinio na otkrivanju ubica, nalogodavca ili nalogodavaca“.

Porodica je u pismu apelovala na sve relevantne republičke i gradske institucije – da pomognu rasvjetljavanju ovog slučaja, ali i dodala da neće odustati od mirinih i civilizovanih protesa dok krivci za ovaj zločin ne budu iza rešetaka.

Nakon okupljanja i obraćanja na Trgu slobode građani Trebinja predvođeni porodicom i prijateljima nastradalog Marka krenuli su u protestnu šetnju – do zgrada Okružnog suda i Okružnog tužilaštva, gdje su upaljene svijeće, ali i ostavljeni transparenti sa porukama osuda i optužbi.

protesti za Marka4

„Tražimo smjenu tužioca Gordane Šalvarice i sudija kojima je povjeren ovaj slučaj. Imamo pravo da sumnjamo u njihovu objektivnost i poštenje. Do sada nisu daleko odmakli sa istragom. Tražimo istinu i Marko nas je zadužio da istrajemo do kraja – oni neka kažu koga i zašto štite. Zna se da je bilo više saučesnika, a ko sve – to bi trebalo nama oni da kažu“, rekao je novinarima nakon skupa Slobodan Đerić, otac ubijenog Marka.

Markov prijatelj i sportski kolega Davor Mijović rekao je da je Marko bio „sportista bez mane i straha i kik-boker koji je prije svega poštovao protivnika“, ali i da „u najvažnijoj bici života nije za protivnika imao čovjeka – jer ga je ubio kukavica, s leđa i mučki, kako to kukavice i rade“.

„Nećemo se smiriti dok pravda ne izađe na vidjelo. Cijeli grad zna da je u ovo upetljano osam do deset ljudi“, kaže Mijović.

Na adekvatnu reakciju nadležnih policijskih i pravosudnih organa apelovao je i predsjednik Savjeta za sport Grada Trebinja i odbornik u Skupštini grada Dejan Tarana.

„U ime svih sportista grada Trebinja, Skupštine grada i gradske administracije, podržavamo sve zahtjeve – da nadležni organi preduzmu sve kakoTrebinjci, uzorni omladinci i sportisti više nikada ne bi bili žrtve kako je to postao Marko“„Nismo se borili za to da nam djeca stradaju u sačekušama i bivaju ubijana na ulicama rodnog grada. Ne dozvolimo da se gubitkom jednog mladog života izgubi povjerenje u Republiku Srpsku, koju smo svi mi, pa i Markov otac, zajedno stvarali“, rekao je Tarana., poručio je okupljenim Trebinjcima Pero Mišeljić ispred Gradske boračke organizacije Trebinje.

U kratkom komentaru na proteste i izrečene optužbe, u Okružnom tužilaštvu Trebinje kažu „da intenzivno rade na rasvjetljavanju teškog ubistva Trebinjca Marka Đerića“, te „da bi iznošenje bilo kakvih činjenica u vezi sa ovim predmetom bilo samo na štetu istrage“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: