Najava: Trebinje domaćin 'Srpskog filozofskog simpozijuma' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Najava: Trebinje domaćin 'Srpskog filozofskog simpozijuma'

Izvor: grad trebinje | Datum:12.06.2018.

U organizaciji Srpskog filozofskog društva, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja, u Trebinju će se od 15. do 18. juna  održati Srpski filozofski simpozijum, na temu „Filozofija i sloboda“.

Simpozijum se održava po prvi put u Trebinju, a povodom druge godišnjice smrti prof. dr Sima Elakovića, znamenitog srpskog filozofa, profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, rodom iz Hercegovine.

Prof. dr Simo Elaković je bio dugogodišnji profesor na predmetu „Njemačka klasična filozofija“ i šef Katedre za istoriju filozofije, kao i predsjednik Srpskog filozofskog društva.

Učesnici ovog simpozijuma su Srpsko filozofsko društvo, te eminetni  filozofi iz Srbije, Crne Gore  i Republike  Srpske .

Svi učesnici skupa imaće svoje izlaganje, a na kraju je predviđena debata. Takođe, biće održana i  promocija zbornika radova-spomenica, tj. omaž prof. dr Simu Elakoviću, za koju su radove priložili eminentni filozofi i autori iz društveno-humanističkih nauka.

Mjesto održavanja simpozijuma je hotel „Nar“.

Svečano otvaranje simpozijuma je u petak, 15.juna u 18 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: