Nema čuda u Međugorju? | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nema čuda u Međugorju?

Izvor: Tanjug | Datum:27.06.2015.

Gospa u Međugorju se ne ukazuje, piše hrvatska štampa navodeći da je stav Vatikana, odnosno Kongregacije za učenje o vjeri apsolutno negativan kada je riječ o Međugorju.medjugorjeU izveštaju čiji su delovi, kako navodi "Jutarnji list", procureli u javnost, piše da je Kongregacija, na čijem je čelu kardinal Gerhard Ludvig Miler, zabranila posjetiocima Međugorja da ubuduće iznose u javnost sadržaj navodnih Bogorodičinih poruka, jer to mesto ne može biti priznato kao svetilište.

"Međugorje, jedno od najpoznatijih katolickih svetilišta, ne može biti priznato kao svetilište, ali može biti priznato kao mjesto molitve", piše "Jutarnji list", pozivajući se na riječi kardinala Gerharda Ludviga Milera. 

Izveštaj Kongregacije još je u tajnosti i neće biti objavljen, jer se prvo očekuje odluka pape Franje, jer samo on ima vlast da odlučuje o tim pitanjima. 

Papa je jasno i javno izrazio nevjericu u "međugorski fenomen", i to u dva navrata: jednom prilikom je rekao da Bogorodica nije šefica pošte pa da svakodnevno šalje poruke, a u junu je ironično govorio o nekim svjedocima preko kojih stižu Gospine poruke u unaprijed zakazan dan i sat. 

Kako saznaje "Jutarnji", u navedenom izvještaju piše da biskupi neće smjeti da organizuju hodočašća u Međugorje, a vjernike koji tamo idu sami moraće da prati sveštenik.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: