Opasnost - novi otpor raste u Srpskoj: Najavljuju haos, blokiraju Hitnu pomoć, dižu pesnice… | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Opasnost - novi otpor raste u Srpskoj: Najavljuju haos, blokiraju Hitnu pomoć, dižu pesnice…

Izvor: RTRS | Datum:12.06.2018.

Uz manipulaciju nesrećno stradalim Davidom, jaku medijsku podršku i pozamašna sredstva, a pojačavajući aktivnosti kroz nepotrebne blokade zbog cijene goriva, određeni krugovi stvaraju pred-petooktobarsku atmosferu u Republici Srpskoj!

Sve navode, ako je bilo ko još i sumnjao u njih, posle koreografije tako sličnoj "Otporaškoj", uključujući i pozdravljanje stisnutom podignutom pesnicom kao opšte prihvaćeni simbol bunta, potvrdio je otac stradalog momka, koji je nedvosmisleno rekao: "Ako se ovaj slučaj ne riješi, neće biti ni izbora u oktobru"!

Dva naizgled nezavisna i spontana događaja, koji tobože nemaju veze sa politikom, stapaju se polagano prema master planu u jedan: tako od protesta protiv navodno ubijenog momka i protesta protiv navodno visokih cijena građana, dobijamo lagano jedinstven protest protiv Dodika, a vala i protiv Srpske!

Takva slika postala je još jasnija, kada su sa blokade puta, megafonom pozivali da se pridruži "Protestu za Davida", a očigledna potreba za incidentim situacijama i slikama beskompromisnosti, što je jedan od čuvenih brendova Srđe Popovića, arhitekte 5. oktobra, viđena je upravo na jednom od tih punktova.

Naime, na okupljene štrajkače naišlo je vozilo Hitne pomoći, koje oni nisu propustili odmah, nego su valjda dokazujući da su "partizanska vlast", provirili da vide krije li se zaista pacijent iza ili ljekari fingiraju (nose špijune, specijalce, radioaktivni materijal…?).

Najbolji dokaz da u Srpskoj, iz NATO plastenika raste nova generacija hibrida po mjeri baštovana Srđe Popovića, jeste i primjer u protestima sve aktivnijeg, a na žalost i sve popularnijeg odbornika PDP-a u banjalučkoj skupštini, Draška Stanivukovića, kome je brižljivo izgrađen imidž borca protiv korupcije, čovjeka iz naroda i ponajviše "narodnog tribuna", "totalno drugačijeg od drugih", što jeste stara otoporaška "fora".

Vrh vlasti Republike Srpske, analitičari iz regiona, pa i inostranstva, patriotske organizacije u Srbiji, upozoravale su na ovakav scenario i najavljivali ga mjesecima u ranije, tumačeći ga na jedini ispravan način: pokušaj gašenja Srpske.

Inače, ovo nije prva slična akcija Srđe Popovića, izvoznika revolucije i ekipe oko njega, ali jeste prva na domaćem terenu od 5. oktobra: ne treba zaboraviti da je Majdan i nasilan prevrat, koji je vodio nacizaciji Ukrajine, eksplodirao upravo zbog navodno građanskih protesta oko goriva, a da je Popovićeva uloga tu bila ključna.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: