Ljajić: Sporazum o jeftinijem romingu će se ipak primjenjivati od 30. juna | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ljajić: Sporazum o jeftinijem romingu će se ipak primjenjivati od 30. juna

Izvor: PORTAL ANALITIKA | Datum:28.06.2015.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije izjavio je da će 30. juna početi da se primjenjuje sporazum Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije o jeftinijem romingu. 

Ljajić je za RTS rekao da će u naredne tri godine doći do postepenog snižavanja cijene rominga, s obzirom na to da su one višestruko veće čak i u odnosu na zemlje Evropske unije.

On je povodom odluke Upravnog suda Crne Gore da taj sporazum nije u skladu sa interesima tamošnjih operatera, rekao da je u kontaktu sa kolegama iz Crne Gore i da su dobili uvjeravanje da će sporazum stuputi na snagu uprkos odluci tog suda.

Ljajić je kazao da će regulatorn tijelo Crne Gore donijeti novu odluku koja je u skladu sa sporazumom i dodao da će se vjerovatno operateri žaliti, ali da to neće odložiti primjenu sporazuma.

Podsjetimo vijeće podgoričkog Upravnog suda, kojim je predsjedavala Bisera Bukvić, ukinulo je prošle sedmice odluku o snižavanju cijena rominga u Crnoj Gori.

Po tužbi koju su podnijeli Telekom i Telenor, Vijeće Upravnog suda je ocijenilo da je primjena te uredbe neprihvatljiva za Crnu Goru . 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: