Predstavnici Grada Trebinja posjetili kompaniju 'Trebinjka' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Predstavnici Grada Trebinja posjetili kompaniju 'Trebinjka'

Izvor: grad trebinje | Datum:18.06.2018.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, sa svojim zamjenikom Mirkom Ćurićem, posjetio je danas proizvodne pogone srbijanske kompanije, u halama poslovnog centra “Tini”.

Nakon što je prije dva mjeseca predstavnik firme iz Aranđelovca zakupio ovaj prostor pokrenuta je proizvodnja  “teške” ženske konfekcije, a već je zaposleno 78 radnika. Proizvodnju u poslovnom centru “Tini” pokrenuo je bivši rukometaš Nebojša Preković.

Gradonačelnik Petrović, nakon obilaska pogona i upoznavanja s procesom proizvodnje, izrazio je zadovoljstvo što je oživio proizvodni pogon u gradu i što je u kratkom vremenskom periodu investitor pokrenuo proizvodnju.

Grad Trebinje treba da vrati ovaj napušteni objekat u funkcionalno stanje i ovdje je dosta instalacija bilo  van funcije. Mi smo uložili minimalna sredstva za početak, ali smo u budžetu Grada Trebnja planirali oko 500 000 KM u oživljavanje klimatizacionog sistema, koji nikada nije profunkcionisao, kako bi se proizvodnja mogla obavljati u dvije ili tri smjene, po potrebi”, istakao je gradonačelnik Petrović.

Grad Trebinje finansiraće i probni rad  radnica koje dolaze sa Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u trajanju od 3 mjeseca.

Ovu posjetu Preković je iskoristio da se zahvali Gradu Trebinju na podršci koja mu je pružena prilikom pokretanja proizvodne.

Ja nisam očekiivao ovako nešto uspešno na ovim prostorima - brzo, jednostavno i funkcionalno”, rekao je Preković.

Preković planira do kraja mjeseca da broj zaposlenih dovede do 100 radnika. Takođe, do kraja tekuće godine, ima u planu otvoriti i butik u Trebinju, sa proizvodima koji se rade u novootvorenom pogonu.

U novoformiranom preduzeću šiju se ženski kaputi, a cjelokupna proizvodnja plasira se na tržište Francuske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: