Trebinje: Zapošljavanja članova porodica boračkih kategorija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: Zapošljavanja članova porodica boračkih kategorija

Izvor: RTRS | Datum:20.06.2018.

Gradska boračka organizacija Trebinja, u saradnji sa gradskom administracijom i Vladom Republike Srpske, u skladu sa važećim propisima, istrajava na zaštiti prava i interesa boračkih kategorija, kao osnovnim programskim principima. Najveći broj porodica je stambeno zbrinut, a u toku je realizacija projekata zapošljavanja članova porodica boračkih kategorija.

Za svu djecu boračkih kategorija, u saradnji Gradske boračke organizacije, Gradske uprave i Vlade, obezbijeđene su stipendije do kraja školovanja. Porodicama, koje su ispunjavale uslove, dodijeljeno je više stotina stanova, placeva za kuće, paketa građevinskog materijala.

U saradnji Grada i Vlade, ukupno je podijeljeno 105 stambenih jedinica za porodice poginulih boraca, RVI, a još 234 stana dodijelili su naši privrednici - kaže Pero Mišeljić, predsjednik Skupštine Gradske BO Trebinje.

Zapošljavanje, kao gorući problem, u Trebinju je riješilo četerdeset šest pojedinaca. Među njima je i Rajko Mitrović, mašinski tehničar, koji poslije sedam godina čekanja, radi na održavanju u trebinjskoj Bolnici.

Velika stvar za destočlanu porodicu je kada znate da vas svakog mjeseca čeka zarađena plata - kaže Mitrović, koji je borac prve kategorije.

Osim jednokratnih pomoći i vlastitih programa, Gradska uprava, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje, aktivirala je još pet projekata zapošljavanja boračkih kategorija. Status Boračke organizacije Republike Srpske, borci će predstaviti Vladi kroz memorandum.

Jedan od gorućih problema je penzionisanje oko 3.500 naših saboraca koji imaju 65 godina, a nemaju petnaest godina radnog staža. Naš osnovni cilj je da se Boračka organizacija izdvoji od ostalih i da bude referentna i reprezentativna organizacija - kaže Svetozar Aćimović, član Predsjedništva BORS-a i predsjednik KO regije Istočne Hercegovine.

Borci očekuju da će memorandum biti potpisan do 27. juna, kada BORS proslavlja 25 godina od osnivanja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: