Bileća: Nastavlja se akcija 'Reciklaža nije gnjavaža' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Nastavlja se akcija 'Reciklaža nije gnjavaža'

Izvor: radio bileća | Foto: radio bileća | Datum:22.06.2018.

Zahvaljujući učenicima VI2 odjeljenja OŠ „Petar II Petrović Njegoš“ iz Bileće, danas je treća „tura„ otpada, teška oko četiri tone, „napustila“ ovu opštinu. Zalaganjem ovih učenika Bileća postaje zdravija životna sredina, a na našim ulicama je sve manje otpada, papira i „PET“ ambalaže.

Značaj akcije „Reciklaža nije gnjavaža“ prepoznali su roditelji, nastavnici, vlasnici ugostiteljskih, zanatskih, trgovačkih objekata, brojni privrednici i stanovnici Bileće. Akciji su se priključili i učenici VI1, IV2 i V2 odjeljenja OŠ „Petar II Petrović Njegoš“.


Učenici su u ovu akciju krenuli sa ciljem pravljenja mozaika od čepova, zatim su uočili koliko je njihova sredina čistija i kako okruženje pozitivno reaguje na njihova zalaganja i pokrenuli akciju sakupljanja materijala za reciklažu. Danas je akcija poprimila velike razmjere i njihov cilj je da prodajom otpadnog materijala sakupe dio sredstava potrebnih za redovnu nastavnu ekskurziju 2020. godine.

Mirjana Albijanić, razredni starješina VI2 odjeljenja, ističe značaj ove akcije ne samo za njeno odjeljenje, nego i sve učenike koji su se priključili akciji.

Ovakve aktivnosti stvaraju radne navike, djeca rado prihvataju da na ovakav način kreativno ispune svoje slobodno vrijeme. Oni se ovim akcijama uče drugarstvu i saradnji“, kaže Mirjana Albijanić.

Vođeni pozitivnim primjerom učenika VI2, reciklažni materijal sakupljaju i učiteljice Marijana Dunđerović i Javorka Rašović i razredni starješina Milan Radovanović sa svojim odjeljenjima. Učiteljice ističu da se na ovakav način kod mladih razvija osjećaj za volonterizam, da se uče pravoj solidarnosti i postaju odgovorni ljudi u sredini u kojoj žive.

Akcija će biti nastavljenja i tokom školskog raspusta. Svi koji žele da podrže ovu akciju reciklažni materijal pred „Malu školu“ u Bileći mogu donijeti 13. jula i 1. i 15. avgusta, u terminu od 9:30 do 10:30 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: