Trebinjski gimnazijalci po prvi put u projektu „Kreativna škola“ u Mostaru | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinjski gimnazijalci po prvi put u projektu „Kreativna škola“ u Mostaru

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:30.06.2015.

Gimnazijalci će pohađati radionice iz prirodnih i društvenih nauka, te umjetnosti i sporta, koje će voditi profesori sa Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

uceniciU Ćorovića kući u Mostaru juče je s radom počela“ Kreativna škola“ koja će trajati pet dana, a pored učenika Gimnazije „Jovan Dučić“iz Trebinja, radionice iz prirodnih i društvenih nauka, te umjetnosti i sporta će pohađati i učenici Druge Gimnazije i Srednje medicinske škole iz Mostara, Srednje škole i Stoca i Srednjoškolskog centra „Aleksa Šantić“iz Nevesinja.

„Ove aktivnosti, u kojima trebinjski gimazijalci po prvi put učestvuju su su dio projekta PROTOK (Pro-tolerancija, pro-obrazovanje, pro-kultura) koji SPKD „Prosvjeta“ Mostar provodi u saradnji s Nastavničkim fakultetom Univerziteta „Džemal Bijedić“ , a u okviru projekta Dijalog za budućnost“, potvrdio je za portal Radio Trebinje Dragoslav Banjak, direktor Gimnazije „Jovan Dučić“.

Kreativna škola se završava u petak, 03. jula sa prezentacijom i izložbom u 12 časova u Ćorovića kući u Mostaru.

Krajnji cilj ovog projekta je doprinijeti dijalogu i širenju mira kroz interkulturalno obrazovanje i proaktivnu saradnju učenika i studenata različitih etničkih zajednica iz ruralnih i urbanih sredina, izgradnji povjerenja i uvažavanju različitosti, te prevazilaženju segregacije u postojećem obrazovnom sistemu, saopšteno je iz SPKD „Prosvjeta“.

Projekt će biti završen u oktobru Festivalom prosvjete, kulture i umjetnosti, tačnije posjetom svih učenika Mostaru i Univerzitetu „Džemal Bijedić“, gđe će se održati radionice, predavanja, prezentacije i koncert, te će ovaj festival biti prilika da se učenici upoznaju i druže s vršnjacima iz drugih škola.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: