Povezivanje proizvođača iz Bileće sa velikim tržištem Beograda i Srbije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Povezivanje proizvođača iz Bileće sa velikim tržištem Beograda i Srbije

Izvor: radio bileća | Datum:27.06.2018.

Konzul Srbije u Trebinju Radoslav Ilić sastao se u Bileći sa poslanikom u Narodnoj skupštini RS Radovanom Vukovićem, načelnikom opštine Miljanom Aleksićem i predstavnicima opštine Bileća.

Sastanku su prisustvovali brojni privrednici iz Bileće, direktor Turističke organizacije Bileća Nikola Bajović, direktor Turističke zajednice Trebinja Marko Radić i predstavnici „Hercegovačke kuće“.

Inicijator susreta, narodni poslanik Radovan Vuković istakao je zadovoljstvo zbog održavanja ovog sastanka.

Sastanak je održan u cilju povezivanja proizvođača iz Bileće sa velikim tržištem Beograda i Srbije. Na sastanku smo čuli niz prijedloga za uspostavljanje saradnje, a ja sam predložio da zamolimo ministre trgovine i turizma Republike Srpske i Srbije da u Bileći održe sastanak sa privrednicima i svim proizvođačima sa područja naše opštine“, rekao je Vuković.

Prema Vukovićevim riječima sastanak bi se realizovao za vrijeme održavanja zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i Srbije koja je najavljena za kraj avgusta u Trebinju.

Direktor TO Bileća Nikola Bajović potvrdio nam je da je na sastanku bilo riječi i o uspostavljanju turističke saradnje Bileće i Srbije, kao i da se razgovaralo o otvaranju „Hercegovačke kuće“ u Beogradu za koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić već obezbijedio lokaciju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: