Obilježavanje Vidovdana na Klobuku (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obilježavanje Vidovdana na Klobuku (FOTO)

Izvor: herceg tv | Foto: herceg tv | Datum:28.06.2018.

Vidovdan i jubilej – 25 godina Boračke organizacije RS u Trebinju  obilježava se danas na više lokacija.

Parastosom u spomen kapeli na Klobuku, u organizaciji Udruženja „Klobuk“ i Udruženja poštovalaca i potomaka oslobodilačkih ratova 1912 – 1918.  obilježena je godišnjica Klobučke bitke i 100 godina od završetka Prvog svetskog rata.

"Da imamo slobodu i bydemo jedinstveni -  to nam je potrebno u vremenu podjela. Trebamo poštovati žrtvu ovih junaka. Čim smo saznali u kakvom je stanju ova crkva, odmah smo izdvojili novac za njenu obnovu", rekao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Gradonačelnik je poručio da sve ovo i mladi treba da nastave njegovati i obilježavati.

"Hrabri Hercegovci koji su se borili na Klobuku, bili su glavna brana Austrougarskoj da spriječi povlačenje srpske vojske", rekao je on.

Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“ će polaganjem cvijeća na Spomenik poginulim borcima Odbrambeno- otadžbinskog rata i u Spomen sobi, kao i parastosom u crkvi Svetog cara Lazara obilježiti Vidovdan, krsnu slavu udruženja. 

Centralno obilježavanje  krsne slave Vojske RS i  jubileja – 25 godina Boračke organizacije RS za Hercegiovinu je organizovano u Bileći, u kasarni „Bilećki borci“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: