UDPB 'Nasljeđe' proslavlja krsnu slavu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

UDPB 'Nasljeđe' proslavlja krsnu slavu

Izvor: herceg tv | Foto: herceg tv | Datum:28.06.2018.

Parastosom u spomen kapeli Svetog Cara Lazara, polaganjem cvijeća na spomenik poginulim borcima odbramebno – otadžbinskog rata i u spomen sobi u krugu bivše kasarne, trebinjsko Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“ danas je obilježilo Vidovdan, krsnu slavu Udruženja.

Predsjednik trebinjskog „Nasljeđa“ Saša Pešikan je rekao da je Vidovdan praznik slavnih junaka i heroja od Kosovskog boja do posljednjeg rata, koji su položili živote za slobodu i otadžbinu.

Pomenom njima i okupljanjem u velikom broju za ovakve  praznike, možemo se na neki način odužiti onima koji su se borili za našu slobodu“, istakao je Pešikan.

Prema riječima Mirka Ćurića, zamjenika gradonačelnika Trebinja, boračke kategorije su bile i ostaju prioritet u radu Gradske uprave.

Nastojimo da kroz različite programe, u okviru zakonskih mogućnosti dajemo prioritet boračkim kategorijama i porodicama poginulih boraca. I dalje ćemo se truditi da u što skorije vrijeme riješimo sve probleme porodica poginulih“, istakao je Ćurić.

Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“ danas je obilježilo krsnu slavu Vidovdan u svim opštinama i gradovima RS gdje ima svoje odbore.

Opširnije u "Vijestima" u 16:30.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: