Formiran Gradski savjet Trebinja: Spremni pomoći razvoju grada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Formiran Gradski savjet Trebinja: Spremni pomoći razvoju grada

Izvor: grad trebinje | Datum:28.06.2018.

U Trebinju je danas formiran Gradski savjet Trebinja, savjetodavno tijelo koje će okupljati sve bivše nosioce vlasti, a koji su u penziji, a nosili su sve važne funkcije u javnom, privrednom i društvenom životu Trebinja.

Gradski savjet broji 27 članova, koji su nekada obavljali važne funkcije u ovom gradu i rješavali važne probleme Trebinja.

Napravili smo ovo tijelo, koje nam je spremno pomoći svojim savjetima. Oni će nam pomoći sa svojim prijedlozima, preporukama i sugestijama – imaju svoje ideje i spremni su da nam pomognu u problemima na koje mi nailazimo, jer su ih oni već prošli i iskusili. Mislim da će nam ovaj Savjet pomoći da mnoge probleme brže prebrodimo“, kazao je nakon konstitutivne sjednice Savjeta Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

On je dodao da je na ovaj način postignuto ono što nam je veoma važno za naš grad.

A to je jedinstvo i ljubav prema Trebinju i mladim ljudima, koje želimo da zadržimo u našem gradu, i upravo nas je ta ljubav prema Trebinju okupila i napravila jedinstvo i jednostavno želimo da Trebinje ostavimo mlađim naraštajima ljepše nego što je to sada“, kazao je Petrović.

On je precizirao da su svi članovi Savjeta izrazili spremnost da učestvuju u razvoju grada, te da su svi zadovoljni trenutnim aktivnostima i bez ikakve ostrašćenosti , žele da daju doprinos za naše Trebinje.

Ovaj Gradski savjet ima i svoje zadatke, koji su definisani u konstitutivnom dokumentu i prvu radnu sjednicu održaćemo već krajem narednog mjeseca, kada ćemo da ocijenimo dosadašnje socijalne i investicione programe, strategiju razvoja grada Trebinja i da rješavamo probleme koji budu izneseni na tom sastanku“, kaže gradonačelnik Trebinja.

Željeli smo da ljude koji su prošli mnoge probleme u interesu Trebinja da okupimo, jer vjerujemo da možemo neke stvari uraditi brže, kvalitetnije i da možemo uraditi više. I zato je Gradski savjet Trebinja tijelo koje će imati odijeka na buduće naraštaje i na buduće nosioce vlasti, jer će morati da razmišljaju na jedinstven način, da okupljamo, zbližavamo ljude i na taj način pomažemo razvoju našeg grada i zajednice“, zaključio je Luka Petrović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: