Nevesinje: Crkva u Batkovićima proslavila krsnu slavu (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Crkva u Batkovićima proslavila krsnu slavu (FOTO)

Izvor: radio nevesinje | Datum:29.06.2018.

Crkva svetog velikomučenika kneza Lazara i svih mučenika kosovskih u Batkovićima kod Nevesinja proslavila je krsnu slavu Vidovdan.

Bogosluženje je obavio sveštenik Drago Zubac. Nakon litije obavljen je obred lomljenja slavskog kolača. Uslijedile su zdravice domaćina i gostiju.

U svojoj besjedi Zubac je poručio da se ugledamo na kneza i kosovske junake koji su se odrekli zemaljskog zarad carstva nebeskog, vječnog i neprolaznog.

- Ugledajmo se na kneza Lazara, koji je svoj život posvetio Hristu. Nemanjićka država je težila da u toj zemlji bude sve jevanđelsko i hrišćansko i da sva zemlja bude sveta, jer su oni znali da je zemlja tvorevina Božija i da je Gospod dao ljudima na korist – naglasio je Zubac.

Domaćin slave Radivoje Radojičić u svojoj zdravici poželio je okupljenim oko svetog hrama dobro zdravlje i da svako naredno okupljanje bude u sreći blagostanju.

Predsjednik Crkvenog odbora Dobrivoje Grahovac rekao je da radovi koji su planirani na Crkvi u Batkovićima, čekaju završni projekat i blagoslov od Eparhije zahumsko – hercegovačke i primorske i da su sredstva za rekonstrukciju obezbijeđena.

Saborovanje je nastavljeno uz prijateljske razgovore i trpezu ljubavi. Bilo je ovo još jedno druženje mještana Batkovića, Miljevca, Lapčevina i ostalih gosti.

Naredno bogosluženje u Crkvi u Batkovićima je prve nedjelje po Velikoj Gospojini.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: